Stredná odborná škola obchodu a služieb, Nábrežie J. Kalinčiaka 1, Prievidza 971 01 používa na tomto webovom sídle súbory cookies, ktoré sú použité za účelom sledovania návštevnosti webového sídla alebo k prispôsobeniu zobrazenia webových stránok www.kalina.sk. Prehliadaním a použitím príslušného nastavenia webového prehliadača vyjadrujete súhlas s ich používaním.

Prijať cookies Odmietnuť cookies Nastaviť cookies
Stredná odborná škola obchodu a služieb Prievidza
SOŠ obchodu a služieb Prievidza Stredná odborná škola obchodu a služieb Prievidza
  • Edupage prihlásenie
  • Kontakt
  • RSS
  • Mapa stránky
    • Facebook logo Facebook
    • Instagram logo Instagram
    • Youtube logo YouTube
  • O škole
  • Štúdium
  • Informácie
  • Pracoviská
  • Služby
  • Hlavná stránka
  • O škole
    • História školy
    • Objekty školy
    • Poradné orgány
    • Obchodné verejné súťaže
    • Priamy nájom
    • Verejné obstarávanie
    • Zverejňovanie dokumentov
    • Oznamovanie protispoločenskej činnosti
    • Prístup k informáciám
  • Štúdium
    • Rozvrh
    • Prijímacie konanie
    • Možnosti štúdia
    • Študijné odbory
    • Učebné odbory
    • Skrátené štúdium
    • Školský vzdelávací program
    • Duálne vzdelávanie
    • Maturitné skúšky
    • Záverečné skúšky
    • Zahraničná prax
    • Krúžková činnosť
    • Kam po škole?
  • Informácie
    • Aktuálne informácie
    • Školský poriadok
    • Voľné pracovné miesto
    • Ochrana osobných údajov
    • Zvonenie
    • Organizácia šk. roka
    • Poradenstvo
    • Štipendiá
    • Info pre odbor HA
    • Info pre gastroodbory
    • Info pre odbory služieb
    • Vzory žiadostí pre žiakov
  • Pracoviská
    • A klub
    • Cukrárska výrobňa
    • Školská jedáleň
    • Dom služieb Kalina
    • Visage 4 you
  • Služby
    • Cukrárska výroba
    • Gastronómia
    • Kaderníctvo
    • Kozmetika
    • Ubytovanie
  • Kontakt
    • Informácie o prijímaní zásielok

  • Aktuality
  • Projekty
  • ERASMUS+
  • Podujatia, akcie
  • Deň otvorených dverí
  • Gastrodni
  • Žiacka konferencia
  • Prievidzský rytier čiernej dámy
  • Školský časopis
  • Úspechy školy
  • Úspešní absolventi
  • Kalina v médiách
  • Stravovanie
  • Činnosť ŽŠR

    • Fotogaléria
    • Videogaléria
    • Dokumenty

    • SOŠ obchodu a služieb
      Nábrežie J. Kalinčiaka 1
      971 01 Prievidza

      Tel. č.: 046/542 21 10
      E-mail: info@kalina.sk
      www.kalina.sk

    • Facebook logo Facebook
    • Instagram logo Instagram
    • Youtube logo YouTube
    • Edupage prihlásenie
    • Kontakt
    • RSS
    • Mapa stránky
    1. Hlavná stránka
    2. Štúdium
    3. Učebné odbory
    4. pracovník v potravinárstve - výroba trvanlivých potravín

    2980 H pracovník v potravinárstve - výroba trvanlivých potravín, pracovníčka v potravinárstve - výroba trvanlivých potravín

    Denné štúdium určené pre dievčatá a chlapcov.

    Dĺžka prípravy:

    • 3 roky, ukončená výučným listom

    Stupeň vzdelania:

    • stredné odborné vzdelanie

    Podmienky prijatia:

    • úspešné absolvovanie ZŠ
    • zdravotná spôsobilosť
    • úspešné zvládnutie prijímacieho pokračovania

    Charakteristika obsahu vzdelávania a prípravy:

    Všeobecná zložka vzdelávania v odbore vychádza zo skladby všeobecno-vzdelávacích predmetov učebného plánu.
    V jazykovej časti vzdelávania je príprava zameraná na slovnú a písomnú komunikáciu, na ovládanie odborného prejavu v slovenskom jazyku, na vyjadrovanie v bežných situáciách spoločenského alebo pracovného styku v anglickom jazyku.
    V časti odborného vzdelávania je vzdelávanie zamerané na oblasť teoretickú a praktickú. Absolvent je pripravený na výkon odborných technických a technologických činností v jednotlivých oblastiach potravinárskeho priemyslu. V oblasti dehydratovaných výrobkov ovláda vlastnosti surovín potrebných na ich výrobu, postupy konzerva?ných metód, prípravu polievok, bujónov, fixov, papyrusových hmôt. V oblasti spracovania mäsa pozná druhy mias, spôsob konzervácie, výrobu mäsových výrobkov. V oblasti pekárstva pozná suroviny na výrobu chleba, pečiva a cukrárskych výrobkov, ovláda balenie výrobkov a ich expedíciu, vie posúdiť chyby výrobkov v jednotlivých oblastiach potravinárskej výroby. Absolvent ovláda základné princípy hygienických predpisov.

    Výhody absolventa:

    • Isté zamestnanie v potravinárskej spoločnosti Nestlé Slovensko s.r.o.
    • Možnosť pracovného uplatnenia nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí
    • Získanie benefitov ponúkaných spoločnosťou Nestlé

    Krajské štipendium pre odbor pracovník v potravinárstve

    Trenčiansky samosprávny kraj za účelom rozvoja odborného vzdelávania a prípravy na povolanie bude po schválení komisiou školstva a Zastupiteľstvom TSK poskytovať krajské štipendium na zvýšenie počtu žiakov v nedostatkových odboroch vzdelávania, ktoré sú potrebné na trhu práce. Ide o motiváciu žiakov pre nábor do vybraných tradičných remeselných, najmä výrobných odborov vzdelávania žiadaných v Trenčianskom samosprávnom kraji. Krajské štipendium bude určené pre žiakov, ktorí nastúpia do prvého ročníka na nedostatkové odbory vzdelávania od školského roka 2022/2023. Nárok na krajské štipendium vzniká žiakovi strednej školy, ktorý splnil tri základné podmienky:


    - nemal v rámci polročného a koncoročného hodnotenia znížený stupeň známky zo správania ani uložené opatrenie riaditeľom školy,
    - nemal v priebehu polročného hodnotenia viac ako jeden deň neospravedlnenú absenciu,
    - dosiahol určitý priemerný prospech na polročnom a koncoročnom vysvedčení do 2,75 vrátane.

    Prehľad výšky krajského štipendia v závislosti od ročníka:

    1. ročník - 50€ mesačne
    2. ročník - 40€ mesačne
    3. ročník - 30€ mesačne



    DUÁLNE VZDELÁVANIE
    Nestlé

    Nestlé Slovensko, s.r.o. - žiadosť o duálne vzdelávanie

    Kontakt: Eva Višňovská 0908 711 535

    e-mail: eva.visnovska@sk.nestle.com alebo dual@sk.nestle.com


        


    Dokumenty na stiahnutie

    • Žiadosť o duálne vzdelávanie vo firme Nestlé Slovensko, s.r.o. (PDF 664,37 kB) (ZIP 29,98 kB)
    • 2980 H pracovník v potravinárstve, pracovníčka v potravinárstve (PDF 467,38 kB)

    Fotogaléria

    Pracovník v potravinárstve - výroba trvanlivých potravín - 01
    Pracovník v potravinárstve - výroba trvanlivých potravín - 02
    Pracovník v potravinárstve - výroba trvanlivých potravín - 03
    Pracovník v potravinárstve - výroba trvanlivých potravín - 04
    Pracovník v potravinárstve - výroba trvanlivých potravín - 05
    Pracovník v potravinárstve - výroba trvanlivých potravín - 06
    Pracovník v potravinárstve - výroba trvanlivých potravín - 07
    Pracovník v potravinárstve - výroba trvanlivých potravín - 01
    Pracovník v potravinárstve - výroba trvanlivých potravín - 02
    Pracovník v potravinárstve - výroba trvanlivých potravín - 03
    Pracovník v potravinárstve - výroba trvanlivých potravín - 04
    Pracovník v potravinárstve - výroba trvanlivých potravín - 05
    Pracovník v potravinárstve - výroba trvanlivých potravín - 06
    Pracovník v potravinárstve - výroba trvanlivých potravín - 07

    Videogaléria

    Vytlačiť

    Partneri

    Nestle
    Deichmann
    Nay
    Dm
    Jysk
    Kohut
    Meridiana

    Stredná odborná škola obchodu a služieb Prievidza

    TSK Erb

    Organizácia je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja

    • O škole
    • Štúdium
    • Informácie
    • Pracoviská
    • Služby
    • Kontakt
    • Aktuality
    • Projekty
    • ERASMUS+
    • Podujatia, akcie
    • Deň otvorených dverí
    • Gastrodni
    • Žiacka konferencia
    • Prievidzský rytier čiernej dámy
    • Školský časopis
    • Úspechy školy
    • Úspešní absolventi
    • Kalina v médiách
    • Stravovanie
    • Činnosť ŽŠR
    • Facebook logo Facebook
    • Instagram logo Instagram
    • Youtube logo YouTube

    SOŠ obchodu a služieb
    Nábrežie J. Kalinčiaka 1
    971 01 Prievidza

    Tel. č.: 046/542 21 10
    E-mail: info@kalina.sk
    www.kalina.sk

    Generuje CMS BUXUS
    Cookies nastavenie | Cookies - viac informácií | Vyhlásenie o prístupnosti | Technický prevádzkovateľ | Správca obsahu